Vergoedingenoverzicht per zorgverzekeraar

Vergoedingen

Wat zijn de vergoedingen voor de diverse hulpmiddelen? Van basisverzekering tot en met de aanvullende verzekering. Hieronder vindt u een samenvatting. Wilt u direct weten wat úw zorgverzekering vergoedt? Raadpleeg dan het vergoedingenoverzicht
 

Basisverzekering

Iedereen heeft verplicht een basiszorgverzekering. Hierin zijn de meest belangrijke zaken opgenomen. Dit basispakket is samengesteld door de overheid. Bijna alle producten die wij leveren vallen onder de basisverzekering. De basisverzekering kent twee varianten:
 
  • De naturapolis: u krijgt de zorg vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze zorg wordt geleverd door zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Misschien moet u dan bijbetalen.
     
  • De restitutiepolis: u kunt zonder beperkingen naar elk gewenste zorgverlener gaan. U, of uw zorgverlener declareert de zorg bij de zorgverzekeraar. Deze wordt geheel volgens de polisvoorwaarden uitbetaald.

 

Aanvullende verzekering

Daarnaast kan iedereen zich vrijwillig bijverzekeren door een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee kunt u bepaalde financiële risico’s verkleinen op toekomstige zorg. Elke zorgverzekeraar heeft aanvullende verzekeringen in verschillende pakketten. Van eenvoudig tot zeer uitgebreid.
 

Eigen risico

In 2008 heeft de overheid het eigen risico ingevoerd. Elk jaar wordt de hoogte van het eigen risico opnieuw vastgesteld door het ministerie. Dit bedrag wordt in de regel door uw zorgverzekeraar met u verrekend.
 
U moet het eigen risico niet verwarren met de eigen bijdrage die op sommige zorg van toepassing is. Een voorbeeld hiervan is de eigen bijdrage op (semi-)orthopedische schoenen.
 

Eigen bijdrage

Ieder jaar wordt de hoogte van de eigen bijdrage op (semi-)orthopedische schoenen vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor de meest actuele eigen bijdrage verwijzen wij u graag naar de pagina nieuws of vraag het een medewerker van Verweij Voetcentraal.
 
Voor tijdelijke schoenen zijn twee mogelijkheden. Voorlopig orthopedische schoenen (VLOS) en confectie verbandschoenen. Op VLOS betaalt u dezelfde eigen bijdrage als die van (semi-) orthopedische schoenen. Confectie verbandschoenen worden in de meeste gevallen geheel vergoed.
 

Vergoeding elastische kousen

Indien medisch noodzakelijk worden elastische kousen in de regel geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag bij de medewerkers van Verweij Voetcentraal naar de vergoedingen bij uw zorgverzekeraar.
 

Vergoedingen Steunzolen

Prijzen van steunzolen zijn voor kinderen tot 16 jaar vanaf € 168,-, en voor volwassenen (vanaf 16 jaar) is de prijs van steunzolen vanaf € 199,-. De factuur dient zelf te worden ingediend bij de zorgverzekeraar. Zie verder het vergoedingen overzicht van Stichting LOOP in het groene kader rechts.
 

Verstrekkingstermijnen diverse hulpmiddelen

Na levering van het eerste paar (semi-)orthopedische schoenen, heeft u na 3 maanden recht op vergoeding van een reservepaar. Voor kinderen onder de 16 jaar geldt iedere keer een termijn van 9 maanden. Ook voor deze schoenen is een eigen bijdrage verschuldigd. Voor ortheses geldt een termijn van 2 jaar en is geen eigen bijdrage verschuldigd. Wij verzorgen voor u de administratieve afhandeling met uw zorgverzekeraar.
 

Vergoedingen voor aanpassing aan confectieschoenen

Zorgverzekeraars vergoeden de aanpassingen aan schoenen volledig. Wij verzorgen voor u de administratieve afhandeling met uw zorgverzekeraar. Na levering van het eerste paar schoenen, heeft u na 3 maanden recht op vergoeding van een reservepaar.
Wat vergoedt mijn eigen zorgverzekeraar?
Wilt u weten wat uw eigen verzekeraar vergoedt? Raadpleeg dan hier het overzicht. Hou de naam van uw zorgverzekeraar en pakket bij de hand of kies deze uit de lijst.
n.b. Deze informatie wordt verzorgd door de stichting LOOP. Deze informatie wordt jaarlijks zorgvuldig samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend.